Voor meer informatie kunt u klikken op het desbetreffend rechtsgebied >

Huurrecht

 

Het huurrecht omvat alle regels, rechten en plichten omtrent huurovereenkomsten. Het huurrecht heeft betrekking op de huurders, verhuurders en gaat over objecten en ruimtes. Ondernemers die een (nieuw) bedrijfspand willen huren, hebben te maken met huurrecht. Maar ook ondernemers die panden willen verhuren komen in aanraking met een huurcontract.

Een huurovereenkomst moet juridisch juist zijn en er mag geen met de wet tegenstrijdige bepalingen bevatten. Bent u van plan om een bedrijfspand te huren? Laat uw concept huurovereenkomst nakijken door een advocaat. Is het bijvoorbeeld wel zinvol om een huurovereenkomst aan te gaan voor tien jaar? En wat zijn uw rechten wanneer een huurovereenkomst voor bepaalde tijd afloopt? Mag de huur zomaar een paar honderd euro worden verhoogt en wat kunt u daartegen doen? En als verhuurder zijnde, wat kunt u doen wanneer uw huurder een grote betalingsachterstand heeft?

Allemaal vragen waarmee de advocaten bij Meesterwerk voor Ondernemers u kunnen helpen. Meesterwerk voor Ondernemers is er voor ondernemers en weet als geen ander hoe belangrijk een bedrijfsruimte is voor ondernemers. Anderzijds weten wij ook hoe lastig het voor een ondernemer die verhuurd kan zijn, wanneer de huurder hem dwars zit. Dat kan de verhuurder een flinke duit geld kosten. Bij Meesterwerk voor Ondernemers bent u verzekerd van de juiste kennis en professionaliteit.

> Terug naar home >