Maatregelen van de overheid
Iedere ondernemer heeft ermee te maken, de maatregelen die worden genomen om het COVID-19 virus te bestrijden. Maatregelen & veranderingen volgen elkaar snel op en het is lastig te overzien waar iedereen aan toe is, zowel zakelijk als privé. Op internet wordt men overspoeld met informatie & adviezen, wat ervoor kan zorgen dat u het overzicht verliest. Juist omdat iedere situatie uniek is, van zowel ondernemers als particulieren, kan het lastig zijn om online een duidelijk antwoord te vinden. 

Bij Meesterwerk voor Ondernemers willen we er voor u zijn, op een manier die voor u nodig is. Juist nu zijn de korte lijnen met onze advocatenkantoren van groot belang. Daarover later in dit artikel meer.

Informatiebronnen bij vragen
Uiteraard zijn er betrouwbare bronnen op het internet die u kunt raadplegen bij algemene vragen over uw bedrijf/onderneming, maar zoek deze informatie zoveel mogelijk bij de bron. Zo heeft de Rijksoverheid een informatiepagina met allerlei belangrijke vragen, gecategoriseerd per onderwerp. Deze kunt u hier raadplegen. U vindt daar eveneens informatie voor werkgevers/ondernemers. Feit is, alle maatregelen kunnen worden aangepast afhankelijk van de ontwikkelingen van deze pandemie. Voor algemene informatie en medisch advies over het COVID-19 virus, kunt u de website van het RIVM raadplegen.

De economische impact van al deze maatregelen is groot en brengt veel vragen met zich mee.

Meesterwerk voor Ondernemers helpt!
De korte lijnen richting de advocaten en specialisten staan roodgloeiend en wij willen iedereen helpen. Het zijn niet alleen de algemene vragen als ‘wanneer kan ik weer zakendoen’ of ‘heb ik recht op financiële bijstand’. Er komen ook veel bedrijfsspecifieke vragen naar voren.

Ieder bedrijf komt vraagstukken tegen
Denk bijvoorbeeld aan reeds geboekte diensten, die nu niet door kunnen gaan. Wie draait er op voor de kosten? Offertes die zijn ondertekend en aanbetaald, maar waar men nu vanaf wil zien/moet zien vanwege alle maatregelen. Moet een aanbetaling worden terugbetaald of mogen er kosten worden gerekend?

Een overzicht van vragen van ondernemers die wij veel horen en waarvoor u uw advocaat kunt benaderen voor het inwinnen van advies:

 • Hoe ga ik om met niet betalende debiteuren?
 • Hoe ga ik om met privacy gerelateerde onderwerpen?
 • Hoe ga ik om met leveranciers die eenzijdig hun voorwaarden wijzigen?
 • Hoe kan ik aanspraak maken op steun van de overheid?
 • Hoe kan ik aanspraak maken op de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW regeling)?
 • Hoe ga ik om met de situatie waarbij ik momenteel niet kan leveren aan mijn contractpartij?
 • Hoe ga ik om met de situatie waarbij ik de huur van mijn bedrijfspand niet meer kan betalen?
 • Hoe kan ik als ondernemer van een commercieel contract af vanwege de COVID-19 crisis, is dat eigenlijk mogelijk?

Ondernemers met een Privé Module
Niet alleen zakelijk, maar ook op Privé gebied komen er veel vragen op ondernemers af. Die geboekte vakantie in mei, gaat dat nog door? En zo niet, krijgt u dan uw geld terug? Die verbouwing van de badkamer, waarvoor al een flinke aanbetaling is gedaan, kunt u daar nu nog onderuit komen? Allemaal vragen binnen de privé sfeer. Ondernemers met een Privé Module kunnen voor dit soort vragen advies inwinnen bij hun familierecht advocaat.

Vragen die wij veel opvangen binnen de privésfeer van ondernemers en waarvoor u advies bij uw familierecht advocaat kunt inwinnen:

 • Kan ik iemand aansprakelijk stellen als ik het COVID-19 oploop?
 • Heb ik recht op een financiële compensatie als mijn vlucht vertraagd of geannuleerd is in vanwege het COVID-19?
 • Kan ik mijn geld terugkrijgen voor een geboekte vakantie?
 • Ik heb tickets voor een evenement gekocht dat nu niet doorgaat, welke rechten heb ik?
 • Een familielid is overleden, waar moeten we rekening mee houden bij de uitvaart?
 • De kinderen kunnen niet naar school, welke rechten heb ik?

Het netwerk van Meesterwerk voor Ondernemers staat voor u klaar!
Natuurlijk hebben wij als organisatie ons ook te houden aan de voorschriften van de overheid en het RIVM. Tot op heden kunnen wij onze werkzaamheden op aangepaste wijze uitvoeren. Eveneens voor de samenwerkende partners geldt dat ze bereikbaar zijn. U kunt uw advocaat bellen voor advies en mocht het nodig zijn kan er overlegt worden via skype of zoom. Dit is even afhankelijk van wie uw advocatenkantoor is en op welke manier zij zorgen voor hun bereikbaarheid.

Het zijn onzekere tijden, maar samen komen we deze periode door!

Nog geen klant?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Lees hier de laatste artikelen van Meesterwerk voor Ondernemers.