Er zijn versoepelingen in de maatregels omtrent het bestrijden van het corona virus. Hieronder een overzicht voor de verschillende branches.

Kapperszaken en andere contactberoepen
Per 22 mei mogen kapperszaken en andere contactberoepen hun werkzaamheden weer uitvoeren (met uitzondering van sexwerkers). Wel moet in de zaak de ruimte zijn om 1,5 meter afstand te houden tussen de verschillende stoelen/klanten. Een controle vooraf (waarbij o.a. wordt gevraagd of iemand klachten heeft) is daarbij noodzakelijk.

 

 

 

Horeca, bioscopen en theaters
Vanaf 1 juni mogen horecagelegenheden, bioscopen en theaters hun deuren weer openen. Het gaat hierbij in eerste instanties om gelegenheden die een terras hebben. Daarbij is het wel verplicht dat alle bezoekers aan een tafeltje zitten en dat de 1,5 meter afstand intact wordt gehouden.

Restaurants en horecagelegenheden zonder terras, mogen alleen op reservering werken en mogen maximaal 30 mensen in een pand hebben (inclusief personeel). Cafés en strandtenten mogen alleen buiten open. Vanaf 1 juli gaat het maximaal aantal bezoekers omhoog naar 100 bezoekers en dan mogen ook de campings en vakantieparken weer open.

Congressen
Voor iedere branche kunnen congressen van toepassing zijn. Kleinere congressen (tot 100 man) mogen weer vanaf 1 juli. De regel van maximaal 100 bezoekers geldt in ieder geval tot 1 september 2020.

Dit zijn in grote lijnen de wijzigingen en versoepelingen omtrent de corona maatregelen. De gehele planning van de versoepeling is wel onder voorbehoud. Bij een (grote) stijging van het aantal besmettingen, is de kans groot dat de maatregels weer worden aangescherpt. Zoals nu overal wordt gezegd ‘dit is voorlopig het nieuwe normaal’.

Eveneens werd in de persconferentie gemeld dat ieder bedrijf en branche verschillend is en dat ieder bedrijf/branche tegen eigen obstakels zal aanlopen. Voor de bedrijven die nu hard worden getroffen zijn extra noodpakketten onderweg. Wat deze pakketten precies gaan inhouden, is nog niet bekend.

Leden van Meesterwerk voor Ondernemers kunnen altijd advies inwinnen bij hun advocaat. De regels omtrent corona, maar ook de regels omtrent steunmogelijkheden zijn constant onderhevig aan verandering. Het is best lastig om alle ontwikkelingen in de gaten te houden. Schroom dan ook niet om uw advocaat te benaderen voor advies.

Lees hier de laatste artikelen van Meesterwerk voor Ondernemers.