Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden vallen onder het Ondernemingsrecht en zijn van toepassing voor iedere ondernemer. Het is veelal niet het eerste actiepunt waaraan men denkt bij het starten van een onderneming.

Vroeg of laat ontstaat er een conflict of krijgt een ondernemer te maken met een ontevreden klant. Het is teveel werk om alle opdrachtkaders in iedere individuele offerte te verwerken. Verwijzen naar standaard geldende Algemene voorwaarden is daarbij een uitkomst. Goede Algemene Voorwaarden bieden niet alleen bescherming voor de ondernemer, maar maakt voor beide partijen duidelijk wat er kan worden verwacht.

U kunt Algemene Voorwaarden zelf opstellen, maar daarmee moet u wel oppassen. Algemene Voorwaarden dienen juridisch correct te zijn en daarnaast is het belangrijk dat u alles benoemd en afdekt. Laat Algemene Voorwaarden daarom opstellen of in ieder geval altijd nakijken door een gespecialiseerde advocaat.

Voor het opstellen van Algemene Voorwaarden kunt u terecht bij de advocaten van Meesterwerk voor Ondernemers. Het is ook aan te raden om Algemene Voorwaarden jaarlijks te laten controleren en eventuele wijzigingen door te voeren, mocht dat nodig zijn.

Wanneer u in het bezit bent van goede Algemene Voorwaarden, moet u ze op de juiste manier gebruiken. Dit betekent dat Algemene Voorwaarden pas geldig zijn wanneer er voldoende moeite is gedaan om de klant op de Algemene Voorwaarden te wijzen. Zorg er daarom voor dat er o.a. in de offerte altijd wordt verwezen naar de Algemene Voorwaarden en laat klanten bij het tekenen van de offerte ook tekenen voor goedkeuring  van de Algemene Voorwaarden. Mocht er ooit een geschil ontstaan, heeft u op deze manier een sterkere positie.