Onze partner Alert Incassodiensten informeert ondernemers regelmatig over incassozaken en geeft daarbij ook aan, waar ondernemers zoal op moeten letten. De vraag die Alert Incassodiensten in dit artikel behandelt is: Mijn klant betaalt niet, wat kan een incassobureau voor mij betekenen? — Wanneer uw klant de factuur niet betaalt, kunt u een incassobureau inschakelen. Hoewel u waarschijnlijk zelf ook al meermaals heeft geprobeerd de klant ervan te overtuigen dat de factuur betaalt moet worden, heeft een incassobureau een hogere slagingskans.

Er zijn meerdere voordelen bij het inschakelen van een goed incassobureau.

Specialisme/expertise

Incassobureau medewerkers weten hoe ze een debiteur kunnen en moeten benaderen. Ze hebben ervaring met gesprekken over onbetaalde facturen en kunnen deze, soms moeilijke, gesprekken voeren.

Vreemde ogen dwingen

Ook vanuit psychologisch oogpunt heeft een aanmaning vanuit een incassobureau een grotere slagingskans dan wanneer u deze zelf stuurt. De psychologische impact van de inschakeling van een derde partij en ‘de vreemde ogen’, is in sommige gevallen al voldoende motivatie voor een debiteur om tot betaling over te gaan.

Inzicht in financiën en Kredietwaardigheid

Daarnaast hebben de betere incassobureaus banden met bedrijfsinformatieleveranciers. Dit zijn bedrijven die inzicht hebben op de financiële situatie van uw debiteur. Deze informatie helpt bij het aanschrijven van de debiteur. Verder is het voor de debiteuren geen fijn idee wanneer een negatieve registratie in deze databank gaat voorkomen, doordat betalingen van hun rekeningen uitblijven.

Druk uitoefenen

Sommige incassobureaus kunnen ook gerechtelijke procedures voeren (zolang de procedure voor de kantonrechter kan worden gevoerd.) Deze incassobureaus kunnen niet alleen met brieven de debiteur onder druk zetten, maar kunnen serieuze stappen zetten en als het moet de debiteur voor de rechter slepen. Niemand zit hierop te wachten , laat staan op alle kosten die dit met zich meebrengt. Gelukkig is het kunnen uitoefenen van deze druk, vaak al voldoende.

Het scheelt u tijd

Het aanschrijven en aanpakken van debiteuren met openstaande vorderingen kost veel tijd, zeker als u het niet dagelijks doet. Bij een incassobureau is dit routinewerk en zit de snelheid erin. Dit bespaart u een hoop tijd, die u vervolgens kunt besteden aan andere belangrijke zaken.

Bij Alert Incassodiensten zijn we helder en transparant over ons incassotraject. Heeft u momenteel een factuur die u uit handen wilt geven, dan kunt u dat indienen via ons formulier of per e-mail naar info@alertincasso.nl. Meer informatie over ons incassotraject leest u hier. Dit artikel is geschreven door: Alert Incassodiensten Telefoon: 0172- 515 424 E-mail: info@alertincasso.nl Website: Alertincasso.nl